Milliyet Ege’den 90+3 Karşıyaka

Milliyet Ege'nin usta kalemleri, haftalık analizleri ve yorumları ile İzmir takımlarını değerlendiriyor...

Milliyet Ege’nin usta isimlerinden Karşıyaka analizi.

Bülent Buda: Grup Gündoğarken’in bir şarkısı vardır. ‘Nereden, nereye?’ Karşıyaka’ya çok yakışıyor. Bazı arkadaşlarım şu maçları, bu maçları kaybetmeselerdi sorgulamasını yapıyor. Geçelim, o işler geride kaldı. Şimdi biz önümüze bakalım. Bu takım Play Off’a kalır mı? Kalır. Ötesini de sonra konuşuruz. Ofspor zımba gibi bir takım. 90 dakika didiştiler, yarıştılar Karşıyaka ile. Metin savunmadan gelerek zarif bir kafa golü attı. İkinci yarıdaki hızlı ataklarda fark açılabilirdi, olmadı. 3 puanı aldı. Mesut Hoca bu hafta çok gergindi. Aman kendine dikkat etsin. O bize daha çok lazım.

Fatih Tanfer: Karşıyaka maçın başından itibaren topa daha çok sahip oldu. Defansın merkezinde Metin ile Cenk doğru pozisyon aldılar. Arif, Mustafa Aşan ve Muhammed Fatih yine bildiğimiz mücadeleci ve takım ruhunu sahaya yansıtan rollerini başarıyla yürüttüler. Arif’in goldeki ortasıda bir harikaydı. Ancak Mesut hocayı tebrik ediyorum. 1999 doğumlu İlyas Karaman ve Burak Karapınar’a görev vermişti. Hiç yadırgamadılar tam tersi İlyas sağda Burak solda takımın lokomotifi oldular. İlyas’ın yaptığı ortalar inanılmazdı. Hem Karşıyaka hem de Türk futbolu adına çok mutlu oldum. Coşkun ve yüreğin varsa sıkıntı yoktur. Karşıyaka’da bunu fazlasıyla görüyoruz. Karşıyaka’nın gençleri dinamik oyun tarzıyla adım adım Play Off’a yürüyor. Semtin çocuklarına alkışlarımı yolluyorum.

Mehmet Demirtaş: Karşıyaka, adeta sezon başında kaybettiği maçların acısını çıkartırcasına lige asılıyor. İstekli ve arzulular. Üst üste topladıkları puanlarla da tırmanışa geçtiler. Bizler 90+3 ekibi olarak haftalar öncesinden Karşıyaka’nın potansiyelini bilerek çıkışa geçeceğini hatta Play Off’lara kalacağını belirtmiştik. Bu saatten sonra Karşıyalıyım diyen herkesin daha fazla kenetlenip bir üst lig için varını yoğunu ortaya koyma zamanı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

İlgili Haberler

Başa dön tuşu