Milliyet Ege’den 90+3 Altay “Altay için daha fazlası seneye”

Milliyet Ege'nin usta kalemleri, haftalık analizleri ve yorumları ile İzmir takımlarını değerlendiriyor...

Milliyet Ege’nin usta isimlerinden Altay analizi.

,Bülent Buda: Marco, bir golcüden çok fazlası. Alanda yapılabilecek her şeyin üstesinden gelen bir futbol sanatçısı. Puan sıkıntısı olmayan iki takımdan seyirlik bir futbol kalitesi. Hızla geçilen orta alanlar karşı kalelerde tükenmeyen arayışlar. Murat ile Özgür sağlı sollu akışkan futbolun içindeler. Tavares, orta alanda müthiş işler yapıyor. Hüsamettin gerçek kimliğinin sinyallerini veriyor. Tatos, orkestra şefi. İbrahim Akın oyuna katılıyor, gençleri besliyor. Furkan’ın golle buluşması kendine dönüşünün ilk adımları. Bu yıl olmadı. Gelecek yıl Süper Lig’in öncü adaylarındandır Altay.

Fatih Tanfer: Ligin en keyifli oyun oynayan, taraftarlarına ve futbolseverlere büyük mutluluk veren Altay’ı izliyoruz. Hızlı hücuma çıkıyor, fizik kondisyonunun iyi olması nedeniyle orta sahada pres yapıyor ve en önemlisi üretken bir oyuncu grubu var. İşte Eskişehir maçında Marco’nun attığı ilk gol. Tek kelimeyle sanat eseri. İşte büyük usta İbrahim Akın’ın yaptığı asist. Gerçekten Altay çok farklı oynuyor. Üzüntümde şu. Böylesine doğru oynayan bir Altay Play Off yarışı içinde olmalıydı. Bu sene olmadı seneye mutlaka başaracaklar.

Mehmet Demirtaş: Altay, ligin ikinci yarısında yakaladığı performansı ilk yarıda göstermiş olsa Spor Toto 1. Lig’e çıktığı ilk yılda Play Off oynaması hayal bile değildi. Genç Başkan Özgür Ekmekçioğlu’nun bazı önemli kararlarda geç kalmasının ceremesini çekiyor Altay sevdalıları. Er ya da geç farkına varıldı ve yanlıştan dönüldü. Özellikle Sait Hoca ile birlikte takım kazanma arzusu ve ruhu, yani yeni bir kimlik kazandı. Bu kez olmadı, ancak önümüzdeki sezon için şimdiden hazırlıklara başlanmalı. Büyük Altay, Süper Lig’i hak ediyor…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

İlgili Haberler

Başa dön tuşu