Milliyet Ege’den 90+3 “Veda mektubu”

Milliyet Ege'nin usta kalemleri, haftalık analizleri ve yorumları ile İzmir takımlarını değerlendiriyor...

Milliyet Ege’nin usta isimlerinden haftalık Göztepe analizi.

Süper Lig’in geride kalan 9 haftasında sadece 2 galibiyet alan, son olarak da evinde Kasımpaşa’ya 4-1’lik skorla yenilen Göztepe’de, Başkan Mehmet Sepil sessizliğini bozup uyarı yapınca Tamer Tuna istifa etti. Sarı kırmızılıları değerlendiren yazarlarımız, “Geçen seneki korkulu rüyayı görmemek adına daha radikal kararlar alınmalı” dedi

Bülent Buda: Çok kısa ve net. Açık farklı yenilginin nedeni çok kötü oynadılar. Poko’nun erken sakatlığı etken mi? Kesinlikle evet. Ya penaltı VAR’ın başında oturan ve uyaran ile birlikte hakem de resmen çuvalladı. Öyle penaltı olmaz. Beto, Aytaç’ın ayağına bastıysa aynı eylemi Aytaç da yaptı. Poko sakatlandıktan sonra takımın orası burasıyla fazla oynamak gerekli miydi? Bence hayır. Poko çıkar, Castro girer. Bu denli basit. Hayır abi olmaz, Castro sorunlu o zaman onu kulübeye de almam. Orta saha hızla geçildi, savunma yalpaladı, goller geldi. Takım dağıldı. Ya hücumcular ne yaptı? Jerome’un bu yıl ki programında gol atmak var mı? Öğrensek de rahatlasak. Maç sonrası yaptığı konuşmada Alpaslan soruna noktayı koydu. Bizim için utanç verici bir skor…

Fatih Tanfer: * Göztepe 4-1 gibi farklı bir sonuçla Kasımpaşa’ya mağlup oldu ve hayal kırıklığı yaşattı. Aslında bu mağlubiyet Kasımpaşa’nın çok iyi oynamasından değil Göztepe’nin oyun anlayışını sahada uygulayamamasının getirdiği sonuçtu.
* Göztepe’nin birbirinden kopuk orta saha oyuncuları, başta en büyük özellikleri olan pas oyununu ne Soner ne de Mossoro maç boyunca yapamadılar. Keşke Poko çıktıktan sonra Alparslan orta sahaya alınmasaydı.
* Asla Göztepe’nin mağlubiyetine kılıf arama niyetinde değilim. Ancak kafama takılan bir konuyu yazmadan da geçemeyeceğim. Göztepe’nin orta alanda en iyi oyuncusu Poko’ya daha maçın 30. saniyesinde Aytaç inanılmaz sertlikte müdahale etti. Hakem bunu sadece uyarıyla geçiştirdi. 10. dakikada Quaresma’yla çarpışan Poko sakatlandı ve oyundan çıktı. Herhalde bu bir tesadüf olamaz!
* 30. saniyede Poko’ya bu hareketi yapan Aytaç, eğer maçın videosu varsa kesinlikle seyretsinler, 30. dakikada yine aynı hareketi yaparak hakemin hoşgörüsüyle cezalandırmayarak oyunda kaldı. Aytaç 49. dakikada kaleci Beto’ya adeta uçarak girdiği pozisyonda VAR kararıyla penaltı kararı verildi. Ayrıca Quaresma’nın Gassama’ya yaptığı hareketin başka maçlarda kırmızı kartla cezalandırıldığı düşünülürse, İşte hakemlerin hataları büyük sonuçlar doğuruyor.
* Göztepe kötü oynadı ve mağlup oldu. Bir an evvel toparlanın. O bildiğimiz sahada basmadık yer bırakmayan, rakibe nefes aldırmayan ve seyredilmekten zevk alınan Göztepe’ye o müthiş seyircisi kavuşsun.

Mehmet Demirtaş: Maçın geneline dair söylenecek çok şey var ama bunların başında Göztepe’nin kötü oyunu geliyor. Göztepe ilk düdükten son düdüğe kadar olan süreçte neredeyse sahada yoktu. Hücumda eksik, savunmada kırılgan orta alanda ise aranan taraf oldu. Kasımpaşa ise rahat başladığı maçta ilk golü atarak oyunu ele geçirdi. Sonrası ise Göztepe için sahada sadece Kasımpaşa’ya direnmekle geçti. 76. dakikada Mustafa Pektemek’in golüyle tribünler yavaş yavaş boşalmaya başladı. 90+2. dakikada gelen 4. golü statta Göztepeli taraftardan daha çok Kasımpaşalı deplasman taraftarı izledi diyebiliriz. Hatalar ile dolu bir oyun, kırık kalp ve bükük boyunla evlerine dönen taraftar. Kısacası Göztepe, İzmir’in güneşli pazar gününü, sahadaki yıkım ile kışa çevirdi. Bugüne kadar Göztepe’ye İzmir’in tek Süper Lig temsilcisi olduğu için köstek değil destek olmayı tercih ettik. Ancak gelinen noktada artık susmanın faydası değil zararı olduğunu görüyoruz. Bu saatten sonra Göztepe’de her birim şapkasını önüne koymalı. Görünen o ki Başkan da sessizliğini bozdu zehir zemberek bir açıklama yaptı. Tamer Tuna da bu açıklama sonrası istifasını sundu ve kabul edildi. Kısaca yine fatura hocaya kesilmiş oldu. Ancak yıllar önce köşe yazımda, “Göztepe kurumsal kimliği oluşturmalı” demiştim ve yönetimden bazı isimler buna tepki göstermişti. Kimse kusura bakmasın. Hala aynı noktadayız. Amatör şubenden, medya birimine kadar kimse profesyonel bir tutum sergilemiyor. Ezbercilik takımda yer etmiş. Etkili bir ceza sistemin yok. Geçtiğimiz sezon aynı senaryoları görmemize rağmen 3 hoca değiştirildi kadro dışı kalan futbolcun var mı? Forma savaşı göremiyoruz. Çünkü hep aynı yüzler sahada. Madem öyle transferin son günlerine doğru yapılan genç transferler kupa maçlarında oynasınlar diye mi yoksa taraftarın gözünü boyamak için mi yapıldı? Hakem Ümit Öztürk, maçı katletti, o bir gerçek… Ama Göztepe’de sahada oynamıyor be kardeşim. Daha radikal kararlar şart!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

İlgili Haberler

Başa dön tuşu