Milliyet Ege’den 90+3 “Yanlış doğrudan fazla!”

Milliyet Ege'nin usta kalemleri, haftalık analizleri ve yorumları ile İzmir takımlarını değerlendiriyor...

Milliyet Ege’nin usta isimlerinden haftalık Göztepe analizi.

Bülent Buda: 3 futbolcu değişimli, dönüşümlü, 9 numara pozisyonunda oynadı. Yadırgadım. Geçtiğimiz yıl bir kez daha vurgulamıştım. Deniz Kadah, 9 numara arkasıdır. Önü değil. İşte böyle olmayınca hadi bakalım Eren Derdiyok. 3 adet trajik gol. Beto ilk kez bu denli yetersiz ve çaresiz. Göztepelilere sorsan basit goller yedik. Gençlere sorsan fantastik goller attık. Bir takımın eylemleri, duyguları, birlikteliği bir hafta arayla böylesine savrulur, yalpalar mı? Evet olabilir. Zaten futbolda öyle bir şeydir. Bir hafta arayla değil, 90 dakikada kılıktan kılığa girer. Şaşar kalırsınız. Hüner, o savrulmaların kurumsallaşmasına izin vermeden, farkındalıkla atlatabilmektir. Gençler karşısında kazanacak ya da yenilmeyecek kadar iyi değillerdi. Hepsi bu. Kaybedilen de sadece bir maç.

Fatih Tanfer: Göztepe, Gençlerbirliği karşısında, Beto, Serdar Gürler ve Gassama’nın yaptığı 3 kritik hata sonrası kalesinde 3 gol gördü. Takım savunması ve yerleşiminde rakibini karşılamada doğru pozisyon almakta zorlandı. Orta sahada kaptırdıkları toplar yüzünden geri dönüşlerde çok yoruldular. Hücumda etkisiz olmalarının nedenlerinden birisi de buydu. Ankaragücü maçının aksine Serdar, Halil ve Jerome hızlı hücuma çıkamadılar. Genelde hücum anlamında etkisizdiler. Göztepe’nin oyun içinde en iyi yaptığı geçiş hücumlarında etkisizdiler. Maalesef Göztepe tempoyu kontrol edemedi. Ve büyük umutlarla gittiği Gençlerbirliği karşılaşmasından puansız döndü. Bence zor fikstürün getirdiği yorgunluk net bir biçimde görüldü. Basit top kayıpları, bireysel hataların faturası ağır oldu. Zor fikstür devam ediyor. Bu hafta evinde Galatasaray, haftaya deplasmanda Sivasspor. Ben Göztepe’nin gücünün bu maçlarda başarılı olacağına inanıyorum.

Mehmet Demirtaş: Göztepe, 5 haftadır kaybetmiyor, son 3 deplasman mücadelesinden de galibiyetle ayrılıyordu. Fakat bu sefer belki de sezonun en isteksiz futbolu vardı sahada ve Göztepe sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Eksiklerden başlayalım… Alpaslan’ın olmayışı savunmada hata sayısını çoğaltırken, Soner’in bu maçta yerini alamaması hızlı hücumların eksik kalmasına sebep oldu. 29’da kornerden gelen ortada Beto, klasına yakışmayan bir hata yaptı. Stancu hatayı affetmeyerek topu filelerle buluşturdu. 34’de çeyrek daireden Serdar Gürler’in ortasında Wallece Reis kafa vuruşuyla Stancu’ya karşılık verdi ve durum 1-1’e geldi. Göz Göz attığı golün sevincini sonlandırmadan Sio topu bir kez daha filelere yolladı ve Gençlerbirliği yeniden önce geçti. İlk yarının perdesi bu sonuç ile kapandı. 67. dakikada Gassama’nın yaptığı hata inanılmazdı. Stancu’ya golü armağan etti. Profesyonel liglerde bir futbolcuya yakışmayan bir hamleydi. Gençlerbirliği organize olarak az pozisyon bulmasına rağmen Göztepe’nin hatalarından ve duran toplardan yararlanmayı bildi. Özetle Göztepe savruk ve dağınık bir oyun sundu taraftarına. Defansta bireysel hatalar maçın sonucunu belirledi. Kendini bilerek, yere sağlam basan, doğru oynayan Göz Göz bu kez kötüydü. Haftaya Doğanlar’da oynayacağı son maça kadar eski Göztepe yerine gelmeli.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

İlgili Haberler

Başa dön tuşu